Ras i Curt és el Concurs de curtmetratges d’Ullastrell. Va veure la llum per primera vegada el 2018, amb l’objectiu de promoure la creació audiovisual a través del curtmetratge i la seva exhibició a Ullastrell i aquest 2021 celebrem la 4ª edició.

Creiem que els petits indrets com Ullastrell, no per ser petits són menys rics en coneixements i capacitats de les persones que l’habiten de fer cultura. Per això a través de l’audiovisual, un mitjà prou transversal, es dóna l’oportunitat tant a joves com a adults de qualsevol indret de dir la seva en gran pantalla, tot posant imatge, so i la màxima creativitat i qualitat del que són capaços.

Aquest 2021 el Festival Ras i Curt s’estructura en 2 apartats diferenciats i alhora entrellaçats:

  1. Els Tallers
  2. Concurs de curtmetratges

Els Tallers

Animem a tot aquell/a que tingui una idea a desenvolupar-la, amb les eines que tingui. I per acompanyar aquells qui els cal un cop de mà, s’ofereix des de Ras i Curt una programació de 9 tallers formatius GRATUÏTS, i enguany online, després de la bona experiència tot i el covid, de temàtiques al voltant del curtmetratge passant per la pre-producció la producció i la post-producció: storytelling, tècniques de creativitat, llenguatge cinematogràfic, moviments de càmera, direcció d’actors, la càmera i els seus secrets, muntatge, edició de so i música i color. Cal prèvia inscripció a través de formulari on-line, perquè les places són limitades.

El Concurs de Curtmetratges

Del 2 de novembre al 15 de desembre de 2021 s’obre el termini per enviar les propostes de curtmetratges per la 4ª edició del Ras i Curt, d’una durada màxima de 5 minuts. En aquesta 4ª edició hem mantingut el valor dels premis per seguir recolzant la nova creació. Hi ha premis per categories de fins a 200€ cadascun, i dos reconeixements: a la millor interpretació i, com a novetat d’enguany, el reconeixement al Millor cartell original del seu curt, per aquells que s’animin a fer els seus propis dissenys -cadascun d’aquests reconegut amb 100€ cadascun-. El públic és i serà un dels pilars d’aquest concurs, que enguany tornarà al format presencial, com abans de la pandèmia i sempre que les restriccions sanitàries i de mobilitat derivades del confinament ho permetin. El públic podrà reservar la seva entrada a través de www.ja.cat/entradesullastrell. El Premi del públic és valorat amb 200€ i amb una subscripció anual a Filmin.

Finalitzat el termini d’entrega (15/12/2021), el jurat, format per cinc membres del món audiovisual i artístic, deliberaran els premis per als seleccionats que compleixin les bases. I serà el dissabte 18 de desembre a les 19h al Teatre del Casal Cultural quan es farà la projecció pública de tots els curts amb la corresponent entrega de premis posterior.

Aquesta 4ª edició del Concurs ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Ullastrell i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Només hi faltes tu:
Si tens un objectiu, participa!