Ras i Curt és el Concurs de curtmetratges d’Ullastrell. Veu la llum per primera vegada aquest 2018, i té com a objectiu promoure la creació audiovisual a través del curtmetratge i la seva exhibició a Ullastrell.

Creiem que els petits indrets com Ullastrell, no per ser petits són menys rics en coneixements i capacitats de les persones que l’habiten de generar cultura. Per això a través de l’audiovisual, un mitjà prou transversal, es dóna l’oportunitat tant a joves com a adults de qualsevol indret de dir la seva en gran pantalla, tot posant imatge, so i la màxima creativitat i qualitat del que són capaços.

Del 10 de novembre al 10 de desembre de 2018 s’obre el termini per enviar les propostes de curtmetratges, d’una durada màxima de 5 minuts. Hi ha premis per categories de fins a 100€ cadascun, i dos reconeixements a la millor interpretació, i a la millor idea original -cadascun d’aquests reconegut amb 50€ cadascun-. El públic és i serà un dels pilars d’aquest concurs, i per això donem veu al seu criteri per atorgar el Premi del públic, valorat amb 100€ i amb una subscripció anual a Filmin.

Animem a tot aquell/a que tingui una idea a desenvolupar-la, amb les eines que tingui. I per acompanyar aquells qui els cal un cop de mà, s’ofereix des de Ras i Curt una programació de 6 tallers formatius GRATUÏTS de temàtiques al voltant del curtmetratge: guionatge, llenguatge cinematogràfic, tècnica fotogràfica i il·luminació, so, vestuari i atrezzo i edició de vídeo.Cal prèvia inscripció a través de formulari on-line, perquè les places són limitades.

Finalitzat el plaç d’entrega (10/12/18), el jurat, format per cinc membres del món audiovisual i artístic, deliberaran els premis per als seleccionats que compleixin les bases. I serà el dissabte 15 de desembre a les 22h quan es farà la projecció pública de tots els curts amb la corresponent entrega de premis posterior. Aquesta tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal Cultural d’Ullastrell, i l’entrada serà gratuïta -es podrà reservar butaca escrivint a cultura.joventut.ullastrell@gmail.com- o bé recollint-la des de mitja hora abans de començar l’acte a taquilla del Casal. S’acompanyarà de l’entrada amb una butlleta de votació pel premi del Públic.

Aquesta edició del Concurs ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Ullastrell i compta amb la col·laboració de la Comissió del Casal Cultural, d’entitats locals i personalitats d’Ullastrell i del suport de la Diputació de Barcelona.

Només hi faltes tu:
Si tens un objectiu, participa!