Ras i Curt és el Concurs de curtmetratges d’Ullastrell. Va veure la llum per primera vegada el 2018, amb l’objectiu de promoure la creació audiovisual a través del curtmetratge i la seva exhibició a Ullastrell i aquest 2020 celebrem la 3ª edició.

Creiem que els petits indrets com Ullastrell, no per ser petits són menys rics en coneixements i capacitats de les persones que l’habiten de fer cultura. Per això a través de l’audiovisual, un mitjà prou transversal, es dóna l’oportunitat tant a joves com a adults de qualsevol indret de dir la seva en gran pantalla, tot posant imatge, so i la màxima creativitat i qualitat del que són capaços.

Aquest 2020 el Festival Ras i Curt s’estructura en 3 apartats diferenciats i alhora entrellaçats:

  1. La Mostra de Curts de Terror
  2. Els Tallers
  3. Concurs de curtmetratges

La Mostra de Curts de Terror

La 3ª edició del Festival Ras i Curt arriba novament amb una nit per donar el tret de sortida dedicada a l’exhibició de curtmetratges del gènere de terror. Per aquest motiu, la nit del 31 d’octubre es convertirà en la Nit de Curtmetratges Terrorífics. A les 20h es donarà inici a la Mostra de Curts del Gènere de Terror i Fantasia. El dia previ, 30 d’octubre, s’oferiran diferents activitats gratuïtes terrorífiques per tots els gustos: Taller de sang i fetge (18:00h – presencial), Quinto de Terror (20:00h – online) i el Joc de Nit (23:00h presencial). Totes les activitats requereixen de reserva prèvia (937887262, dill-div) o bé enviant un whatsapp al 650248021.

Els Tallers

Animem a tot aquell/a que tingui una idea a desenvolupar-la, amb les eines que tingui. I per acompanyar aquells qui els cal un cop de mà, s’ofereix des de Ras i Curt una programació de 9 tallers formatius GRATUÏTS, i enguany online -especial covid-, de temàtiques al voltant del curtmetratge passant per la pre-producció la producció i la post-producció: storytelling, tècniques de creativitat, llenguatge cinematogràfic, moviments de càmera, direcció d’actors, la càmera i els seus secrets, muntatge, edició de so i música i color. Cal prèvia inscripció a través de formulari on-line, perquè les places són limitades.

El Concurs de Curtmetratges

Del 2 de novembre al 16 de desembre de 2020 s’obre el termini per enviar les propostes de curtmetratges per la 3ª edició del Ras i Curt, d’una durada màxima de 5 minuts. En aquesta 3ª edició hem mantingut el valor dels premis per seguir recolzant la nova creació. Hi ha premis per categories de fins a 200€ cadascun, i dos reconeixements: a la millor interpretació i a la millor idea original -cadascun d’aquests reconegut amb 100€ cadascun-. El públic és i serà un dels pilars d’aquest concurs, que enguany seguirà gaudint del Concurs de forma online com a novetat, pel motiu de la pandèmia i les restriccions sanitàries i de mobilitat derivades del confinament de cap de setmana. El públic que vulgui assistir a la plataforma online podrà reservar la seva entrada virtual emplenant el següent formulari. El Premi del públic és valorat amb 200€ i amb una subscripció anual a Filmin.

Finalitzat el plaç d’entrega (16/12/2020), el jurat, format per cinc membres del món audiovisual i artístic, deliberaran els premis per als seleccionats que compleixin les bases. I serà el dissabte 19 de desembre a les 19h quan es farà la projecció pública de tots els curts amb la corresponent entrega de premis posterior.

Aquesta 3ª edició del Concurs ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Ullastrell i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Només hi faltes tu:
Si tens un objectiu, participa!