Tens un objectiu? Participa!

Si tens una història per explicar, siguis d’on siguis, participa amb el teu curt al Concurs de curtmetratges RAS I CURT d’Ullastrell.

Descarrega’t les Bases.

BASES

Inscripció: gratuïta
Categoria Jove (13-29 anys) i Categoria Adult (+30 anys)
Termini: del 10 de novembre al 10 de desembre de 2018, ambdós inclosos.  

Requisits

La temàtica del curt és lliure. Pot estar basat en una història real o de ficció, però sempre original. Sols ha de complir aquests tres condicionants:
* Paraula: Ha de mencionar-se la paraula “lluna”
* Objecte: Hi ha d’aparèixer visualment una “clau”
* Lloc: Hi ha d’aparèixer una al·lusió visual a alguna localització reconeguda d’Ullastrell.

Per explicar la teva història tindràs un màxim de 5 minuts, inclosos els crèdits. Cada autor/a i/o col·lectiu pot presentar un màxim de dos curts, de caràcter inèdit, amb l’autorització de tots els participants per a emetre’l públicament. Els autors es responsabilitzaran que els curts presentats no estan sotmesos a cap reclamació legal, i que no vulneren cap dret fonamental.

L’idioma dels curtmetratges pot ser català o castellà. Si és en qualsevol altre idioma, haurà d’estar subtitulat en català o castellà.

Com participar

Inscriu-te omplint la Fitxa d’inscripció.

L’instrument de gravació pot ser qualsevol dispositiu mòbil o càmera de fotografia i/o vídeo.  El format pot ser .avi, .mpeg, .mov o .mp4, amb resolució de 1920×1080 o 1280×720, códec H264, i no superior a 2GB.

Es pot presentar el curt a través de:
– wetransfer: a l’adreça cultura.joventut.ullastrell@gmail.com
– A través d’un enllaç privat (amb contrasenya, si escau) a cultura.joventut.ullastrell@gmail.com
– Una còpia en suport DVD o pendrive presencialment o per correu postal a l’Ajuntament d’Ullastrell (dill-div 9-14h) o bé a la Biblioteca Josep Massagué (dill-div 16.30-20h).


En tots els casos és imprescindible adjuntar la fitxa d’inscripció, juntament amb còpia del dni. Es confirmarà la recepció del material per correu electrònic.

Projecció

Es projectaran públicament els curts seleccionats el dissabte 15 de desembre de 2018 a les 22h, a la Sala d’Actes del Casal Cultural d’Ullastrell. L’entrada serà gratuïta i es podrà reservar prèviament enviant un correu a cultura.joventut.ullastrell@gmail.com fins el dia previ a la mostra, o bé recollint-la a taquilla a partir de mitja hora abans de la mostra. A continuació es lliuraran els premis.

Premis

Per reconèixer el talent dels participants hem preparat diversos premis, que es lliuraran just després de la Mostra de curtmetratges:

* Millor direcció curtmetratge: JOVE 100 € // ADULT: 100 €
* Millor interpretació: 50 €
* Millor idea original: 50 €
* Premi del públic: 100 € + Subscripció Premium per un any a Filmin.

Als tres últims premis hi poden optar ambdues categories per igual. Els premis en metàl·lic estaran subjectes a les retencions de l’Irpf corresponents.
Tots els curts participants rebran un obsequi pel sol fet de participar.

Jurat

El jurat estarà format per cinc persones vinculades a l’àmbit audiovisual i/o artístic. El seu veredicte serà inapel·lable i poden deixar desert qualsevol dels premis, si així ho consideren. L’organització es reserva el dret de rebutjar els curtmetratges que per qualitat, manca d’intenció artística o temàtica no s’adeqüin a les intencions del concurs.

Tallers formatius

L’organització posa a disposició de qui ho desitgi sis tallers formatius gratuïts de temàtiques al voltant de la creació d’un curtmetratge:

Guionatge – 13/11; Llenguatge cinematogràfic  – 15/11; Tècnica fotogràfica i il·luminació – 20/11; So  – 22/11; Vestuari i atrezzo – 27/11; Edició de vídeo – 29/11

Tots els tallers són gratuïts, i cal fer inscripció prèvia (places limitades) a través dels formularis de la web www.rasicurt.cat. Els tallers tindran lloc a l’Espai Jove d’Ullastrell (Pl. Escoles, 1) i comencen a les 18.30h, amb una durada de 2 hores. Es poden fer tots els que un/a vulgui, oberts a tothom, independentment que es participi al Concurs.

A tenir en compte

Fins a la publicació del veredicte, els participants cedeixen en exclusiva els drets de reproducció, comunicació pública i distribució del curtmetratge o part d’ell a l’organització, amb finalitats promocionals i divulgatives del concurs. No es podrà difondre públicament el curt abans de la celebració de la Mostra. Els autors seran els únics responsables i representants legals de la seva creació audiovisual. L’organització es reserva el dret de modificar qualsevol punt d’aquestes bases si les circumstàncies ho requereixen, tot fent-ne la publicitat oportuna.
La participació en aquest concurs porta implícita l’acceptació d’aquestes bases.